Pagina 1 van 1

Groot macht,s vertoon AT westerhaar

BerichtGeplaatst: 01 dec 2018 11:28
door radio centraal
WESTERHAAR - Het oprollen van een geheime zender met een enorm bereik, vrijdagmiddag in Westerhaar, is bijna uit de hand gelopen. De 60 meter hoge zendmast zorgde in het hele land voor problemen met de radio-ontvangst. De politie moest ingrijpen om een groep van zo’n vijftig ‘liefhebbers’ tot bedaren te brengen.
De groep keerde zich tegen medewerkers van het Agentschap Telecom en mensen van een kraanbedrijf. Medewerkers van het kraanbedrijf werden met de dood bedreigd en met bierflessen bekogeld. In een poging te voorkomen dat de zender werd weggehaald door een hijskraan hadden aanhangers van de geheime zender zelfs schroeven op de weg gegooid.
Er was vrijdagmiddag een broeierige sfeer. Agenten hebben een groep van zo’n vijftig mensen tot bedaren moeten brengen”, zegt een politiewoordvoerder. De zender die op gemeentegrond op bedrijventerrein Garstelanden stond, was zo krachtig dat hij in een groot deel van het land problemen heeft veroorzaakt. De politie heeft geen arrestaties verricht. De zender is vermoedelijk enkele dagen in werking geweest. “In heel Noord-Holland werd de ontvangst van radio’s gestoord door de zender uit Westerhaar”, zegt een woordvoerder van Agentschap Telecom.
De zender die in beslag is genomen had een vermogen van zo’n 10 kilowatt. Bij de zender stond een stroomaggregaat. “Zo’n vermogen is totaal niet nodig om alleen de regio mee te bereiken. De hobby van die mensen is kennelijk om te laten zien wie het verst komt”, zegt de woordvoerder.

Hij wijst erop dat via internet legaal de hele wereld kan worden bereikt. Maar daaraan hebben de liefhebbers blijkbaar geen lol. “Het gaat er blijkbaar om dat je iets doet dat niet mag.”

Alcohol


Kort nadat de zender vrijdag uit de lucht werd gehaald verzamelde zich een grote groep mensen aan de Garstelanden. Veel ‘fans’ hadden alcohol gedronken. Waarschijnlijk is via WhatsAppgroepen opgeroepen naar het bedrijventerrein in Westerhaar te komen. De buitenwacht heeft vaak het idee dat mensen hieraan een hobby beleven. Maar dat beeld is helemaal verkeerd, stelt Agentschap Telecom in een reactie.

“Het gaat hier om georganiseerde criminaliteit, want anders krijg je zo’n grote mast met zulke zware vermogens niet in een natuurgebied. Er gaat maanden werk aan vooraf. Hier worden voor een lolletje heel veel maatschappelijke problemen veroorzaakt. Vaak wordt de natuur vernield, olievaten en asbest worden regelmatig gebruikt ‘ter bescherming.’ Dit is vreselijk duur voor de maatschappij”, zegt de woordvoerder van Agentschap Telecom. “Het feit dat je acht politiemensen met hond moet inzetten om dit veilig te kunnen doen, geeft aan hoeveel inzet het van de maatschappij het kost. En dit gebeurt voortdurend.”

Re: Groot macht,s vertoon AT westerhaar

BerichtGeplaatst: 01 dec 2018 11:40
door joop220
’ Dit is vreselijk duur voor de maatschappij”, zegt de woordvoerder van Agentschap Telecom

Flauwe kul allemaal h) h) h)

Re: Groot macht,s vertoon AT westerhaar

BerichtGeplaatst: 01 dec 2018 11:48
door radio centraal
Gaat idd nergens over. En allemaal weer lekker aangedikt door de media p) p)

Re: Groot macht,s vertoon AT westerhaar

BerichtGeplaatst: 01 dec 2018 12:09
door HendrikJan
En vervolgens heeft er een sterke piraat (10 KW) daar uit de buurt de hele week 24/7 aan de band gezeten op dezelfde frequentie, tsja...…
Nu gestopt en zender en mast weer netjes opgehaald.

Re: Groot macht,s vertoon AT westerhaar

BerichtGeplaatst: 01 dec 2018 21:14
door radio centraal
Tja..... helaas wel :hypo

Re: Groot macht,s vertoon AT westerhaar

BerichtGeplaatst: 02 dec 2018 11:12
door Albert R.S.I.
Is van alle tijden. Dat het AT er een eigen draai aan geeft ook.
Denk maar eens aan het uit de lucht halen van radio Milano uit de Achterhoek. (Wanneer was dat ook alweer, eind jaren 70?)
Wat een gedoe was dat. Met zelfs de inzet van het leger. Commentaar van toenmalige RCD: "ja, ze stoorden". En dan kreeg je het bekende riedeltje van de piloot die Jantje Koopmans op z'n radio hoorde en vervolgens-uiteraard-neerstortte.

Ook hier in de regio iets dergelijks in de jaren 70.
Radio Batavia uit Dalerpeel. Was al meerdere keren uit de lucht gehaald maar ging gewoon door.
Op een zondagmiddag was het weer eens zover. Nadat de zender uit de lucht was gehaald ging men aan de overkant van de straat vrolijk verder. (bij een familielid)
En gingen los op de RCD en politie. Iedereen werd opgeroepen om langs te komen om het (weer) uit de lucht halen onmogelijk te maken.
Wij, een groepje vrienden hoorden het toevallig op de autoradio, en hup, op weg.
Nou, het was volkomen onmogelijk om het dorp te bereiken met de auto. Wegen stonden helemaal vol.
Dan maar lopen. Het zag zwart van de mensen op de zendlocatie. Daar stond ook de regionale platenboer 'Boertien'. Die stond platen te verkopen vanuit z'n busje. Deed goede zaken...
Maar RCD en politie lieten zich niet zien. Er stond de volgende dag een groot stuk over in de krant, waarin de verongelijkte politie melde dat het "toch wel erg" was, zoiets.
Volgens henzelf waren er meer dan 1000 mensen op af gekomen en konden ze niets doen, waren dan ME nodig geweest.

Re: Groot macht,s vertoon AT westerhaar

BerichtGeplaatst: 02 dec 2018 15:28
door HendrikJan
Ook al weer 40 jaar geleden dus.

Re: Groot macht,s vertoon AT westerhaar

BerichtGeplaatst: 04 dec 2018 21:11
door radio centraal
Tja de tijd vliegt voorbij. p) p)

Re: Groot macht,s vertoon AT westerhaar

BerichtGeplaatst: 04 dec 2018 23:28
door snelevendan
Dat station DAW was 8 dagen lang volle bak te ontvangen. Ondanks het bizar hoge vermogen wel een mooie stunt!

Re: Groot macht,s vertoon AT westerhaar

BerichtGeplaatst: 06 dec 2018 11:32
door radio centraal
KLopt ze zaten prima aan de band. Net als de KKA in 2004 dat was ook een mega stunt. p)