Pagina 1 van 1

Ik ben...

BerichtGeplaatst: 14 okt 2016 22:06
door Harm2k16
Harm.
De naam doet misschien een belletje rinkelen, misschien ook niet.
Een geruime tijd niets aan de hobby (lees: elektronica) gedaan, behoudens dan de nodige ontwerpen afgemaakt, oude (achterhaalde) documentatie doorlopen en mijn prive-magazijn maar eens flink opgeschoond.
Nieuwe nat aangelegd, pc- herbouwd en de streaming media op orde gebracht.

Nee, ik ben niet "antenne"- actief, mijn locatie leent zich daar niet echt voor, te dicht bij een rasterpaal van het AT, dus een 100mWatt signaal van mij (buiten de amateurbanden om) zou direct worden opgemerkt.
...en de gevolgen daarvan zie ik niet zo zitten met al de huidige bestuurlijke maatregelen die men neemt tegen dit soort overtredingen.

Maar goed, het FM/AM- gebeuren is geen onbekende voor mij, tel daarbij op de ruim 40+ jaren werkzaamheden in de elektronica- sector, dan heb je het zo'n beetje gehad.
Ontwerpen is meer mijn ding, het tekenwerk, het prototype opzetten en het uiteindelijke -hopenlijk werkende- resultaat daarvan. De technische achtergrond boeit mij altijd, waarom; simpel omdat je dan werkelijk begrijpt waarom iets wel of gewoonweg niet -kan- werken. Nabouwen is leuk, geef ik direct toe, maar dan vraag ik mij altijd af of jezelf blij bent met het 1 op 1 nagebouwde? Misschien toch niet helemaal toegesneden op jou specifiek gebruik, of voldoet het nou net niet aan je verwachtingen? Je weet wel, kan dat knopje weg? ...dat ledje doet toch niets, het menu is niet overzichtelijk als je met een encoder zit te spelen. Afin, zo herken ik mijzelf soms.
Ook gezegd dat met zoiets een hoop geld mee gemoeid is als het toch nou net niet het geweste resultaat oplevert (aan den lijve ondervonden, meermaals zelfs) en het gebouwde beland op de plank en uiteindelijk of in de vuilnisbak of wordt gesloopt voor resterende onderdelen. Zonde.
Ja, zo zie ik dat nu eenmaal. Daarom lees ik mij graag eerst in de materie, ook zo op dit forum (er zijn al zo weinig meer over, van de fora dan), eerst maar eens kijken wat er zoal leeft en waar interesses liggen.
Uitluisteren doe ik niet vaak, gewoonweg echt geen tijd en het op te brengen geduld daarvoor. Sorry...

'tsja, dat was het in een notedop, walnotendop of vergelijkbaar. :-)
Dank voor jullie aandacht.

Re: Ik ben...

BerichtGeplaatst: 16 okt 2016 11:30
door RadioRob
Hallo Harm,
het maakt niet uit wat je doet je bent gewoon welkom!
lees en kijk lekker mee en je hier ook van alles schrijven.
als het kan graag wel positief ;-) maar daar kom je neem ik aan ook wel hier voor.
t)
VrGr R.Rob. h)

Re: Ik ben...

BerichtGeplaatst: 30 okt 2016 22:33
door orionwest
En dat lees ik nu pas : Harm 2K16 , zeer welkom !- Je bent een uitstervend ras !!!- Daar moeten we zuinig op wezen....
Je relaas is me uit het hart gegrepen, een echte zelfbouwer, die ontwerpt, en leert, dat geeft veel meer voldoening dan iets kopen.
Benieuwd, of we je gaan tegenkomen, met suggesties in ons vragenhoekje......
t)
gr. Wout.