Pagina 1 van 1

even voorstellen

BerichtGeplaatst: 14 dec 2017 14:05
door henne62
Hallo ik ben Henry van Velsen en ik woon in Zwolle.
In een ver verleden (begin `80) heb ik getracht mijn oor te luisteren te leggen op de middengolf en korte golf. Dit gebeurde met een Grundig satelite 1400.
Voor vele echte hobbyisten zal dat kinderspeelgoed zijn, maar voor mij was het een puike radio waar ik hele dagen druk mee was.
Door omstandigheden is het erbij ingeschoten om door te groeien.
Maar ik heb vandaag een Tecson S2000 besteld en wil de hobby weer op gaan pakken.
Ik zit zeker te wachten op uw vakkundige mening en raad wat betreft frequenties en antennes, want daar ben ik helemaal uit en wil het toch serieus op gaan pakken.
Wie wil mij daarbij helpen, ik ben daarbij niet elektronisch onderlegt, dus wat geduld of Jip en Janneke uitleg is een prè.
Of adressen waar antennes kunnen worden gekocht is ook welkom.
Met vriendelijk groet Henne van Velsen

Re: even voorstellen

BerichtGeplaatst: 14 dec 2017 15:11
door Albert R.S.I.
Welkom (terug) Henry,

Om nou een Grundig Satellit als 'kinderspeelgoed' te betitelen gaat wel ver hoor! Is een puike ontvanger dacht ik, net als de andere uit die serie.
Maar met die Tecsun zal ook niets mis zijn neem ik aan. Ken ze uit eigen ervaring niet, maar wat ik er van gehoord heb zijn het prima ontvangers.
Veel luisterplezier!

Albert

Re: even voorstellen

BerichtGeplaatst: 15 dec 2017 00:16
door henne62
Dankuwel hoor, en kinderspeelgoed is misschien wat overdreven, maar in vergelijk met al die dure machines is het toch een etage lager heb ik het gevoel.

Re: even voorstellen

BerichtGeplaatst: 21 dec 2017 18:06
door DeKarel
Hi allemaal,

Wat ontzettend leuk dit platform!
Als nieuw lid stel ik me graag even voor. Ik ben Karel Broek, 25 jaar, geboren en getogen in Boer. In mijn vrije tijd hou ik me af en toe met satellieten bezig . Dit is ook gelijk een van de redenen waarom ik me heb aangemeld voor deze community. Ik zou zeker zeggen dat ik geen expert ben, eerder een extreem amateur. Wat is verder mijn achtergrond? Ik ga in 2018 afstuderen in sportwetenschappen aan de Universiteit Groninge. Een studie waarbij ik me niets met dit forum betrekkende machtig heb gemaakt, maar niet on interessant bij een voorstelling. Ik heb de afgelopen 4 jaar veel naar skigebieden kunnen reizen. Verder heb ik stage gelopen bij een skischool. Tijdens deze stage is mijn interesse voor Satellieten aangewakkerd, we hadden niet altijd goed internet in de bergen en muziek en een bezighouding waren belangrijk, de baas had nog een DR22 staan... In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, de nieuwste films te bekijken in de bioscoop en probeer ik graag nieuwe recepten uit.

Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!